24 Temmuz 2013 Çarşamba

ISPANAKLI YAŞ PASTA

3 YUMURTA
1 SU BARD.TOZ ŞEKER
1 SU BARD.AZ SIVI YAĞ
1 SU BARD.AYIKLANIP-YIKANMIŞ MİXERDE ÇEKİLMİŞ ISPANAK
2 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN ( AKIŞKAN HAMUR OLUCAK)


ÜZERİNE;

1 SU BARD.SOĞUK SÜT

1 PAKET KREM ŞANTİİ


YAPILIŞI;


YUMURTA VE ŞEKER MİXER DE ÇIRPILACAK..
SIVI YAĞ VE ISPANAK İLAVE EDİLECEK VE KAŞIKLA (ÖNEMLİ) KARIŞTIRILACAK..
KABARTMA TOZU VE UN İLAVE EDİLİP KAŞIKLA KARIŞTIRILACAK.

YUMUŞAK KIVAMLI HAMUR KALIP YAĞLANIP UNLANDIKTAN SONRA İÇİNE DÖKÜLECEK..

170 DERECE FIRINDA PİŞİRİLECEK..(25 DAKİKA SONRA KEKİN ORTASINA BİR BIÇAK İLE BATIRARAK PİŞMESİNİ KONTROL EDİNİZ.BIÇAKTA EĞER KEK BULAŞIĞI KALIYORSA DAHA PİŞMEYE DEVAM EDİNİZ)

KEKİ FIRINDAN ALDIKTAN SONRA KENARLARINI İNCECİK KESİNİZ VE ROBOTTAN MİXER YAPINIZ..

SOĞUK SÜT VE KREM ŞANTİ ÇIRPILIP SOĞUMUŞ KEKİN ÜZERİNE VE YANLARINA SÜRÜLECEK.

ROBOTTA MİXER YAPTIĞIMIZ KEK KENRLARINI FISTIK SERPER GİBİ PASTANIN ÜZERİNE SERPİNİZ..

VEEE BUZDOLABINDA 1 SAAT DİNLENDİRİNİZ..

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok: