24 Temmuz 2013 Çarşamba

ÇİĞ BÖREK

2 SU BARDAĞI UN
1 ÇAY BARD.SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT
1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 SU BARDAĞI KADAR SU İLE MALZEME YOĞURULUR..UN GEREKİRSE İLAVE EDİLİR..ORTA YUMUŞAKLIKTA (KULAK MEMESİ) HAMUR OLACAK..
YARIM SAAT KADAR HAMURU ÜZERİNİ ÖRTÜN VE DİNLENDİRİN..

BU ARADA ; İÇİNE KONULACAK MALZEME HAZIRLANACAK..

KIYMA,SOĞAN (RENDELENECEK),YEŞİL BİBER (İNCE DOĞRANACAK),DOMATES (RENDELENECEK) TUZ VE KARABİBER İLAVE EDİLİP YOĞURULACAK..

DİNLENEN HAMURU ALIP BİR KEZ DAHA  TEZGAHIN ÜZERİNDE AZ UNLAYARAK  YOĞURALIM..
MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP HAFİF  UNLAYARAK ÇAY FİNCANI TABAGI BÜYÜKLÜĞÜNDE 2 MM İNCELİĞİNDE AÇALIM.
KIYMALI HARCIMIZDAN  1,5 TATLI KAŞIĞI  ALALIM KAŞIĞIN TERSİYLE AÇTIĞIMIZ HAMURUN YARISINA YAYALIM..HAMURUN KALAN YARISINI  ÜSTÜNE KAPATALIM..
KENARLARINI  ÜSTÜNE SIKICA BASTIRARAK VEYA BİR ÇAY TABAGI KENARIYLA DÜZGÜNCE KESEREK YARIM AY ŞEKLİ VERELİM.
HEPSİ HAZIR OLUNCA KIZGIN BOL YAĞDA KIZARTALIM..

AFİYET OLSUN..

1 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel bir tarif bu arada bende bloguma beklerim canım gelirsen çok sevinirim :)