24 Kasım 2012 Cumartesi

Aşure Yapalım

Buğday 2 Su Bardağı ( Akşamdan Kaynat Bırak )
Fasulye 1 Su Bardağı ( Akşamdan Islat )
Nohut 1 Su Bardağı ( Akşamdan Isla )
İncir
Kayısı
Kuru Üzüm
Kuş Üzümü
Bulgur ( Az Miktarda )
Pirinç ( Az Miktarda )
1 Portakal Kabuğu
10 Adet Karanfil Suyu ( cezve içinde kaynatalım ve suyunu ilave  edelim)
Elma ( Küçük Doğranacak )
Fıstık ( Dolmalık )
gül suyu (arzu ederseniz 1 yemek kaşığı kadar)

Üzerine : kuşüzümü, ceviz, fındık, leblebi, nar ve tarçın .


3 yorum:

Perizat G. dedi ki...

sevgili arkadaşlar,
aşure yaparken bir gün önceden nohut ve fasulyeyi ıslatıyoruz. diğer tarafta buğday yıkanıp büyük bir kabın içinde ıslatılıp kaynatılır ve hemen ocaktan alınıp kapağı kapatılarak bırakılır..
veee..ertesi gün,inanın çok kolay olucak . hemen buğdayı ocağa alıyoruz bu arada suyunu tamamen çekmişse biraz su ilave ederek kaynamaya bırakalım.diğer tarafta nohut ve fasulyeyi(çok pişmesin..yoksa tencerede dağılır) haşlayalım..suyunu süzelim ve kaynamakta olan buğdaya ilave edelim.onlar hep beraber kaynarken pirinç,dolmalık fıstık,şehriye,bulgur azar azar bir araya koyup yıkayıp süzelim ve tenceremize ilave edelim.onlar kaynamaya devam ediyorken, bir portakal kabuğu ince doğrayalım,elma,armut,incir,kayısı ince doğrayalım.bir kabın içine hepsini toplayalım.kuru üzüm, kuş üzümü ve su ilave edelim kaynatalım.biraz pişince tenceremize suyu ile beraber (bol vitaminli bir suyu var) ilave edelim.biraz kaynasın.
veee şeker ilavemizi yaparak (damak tadınıza göre) bir taşa kaynatalım ve ocağı kapatalım.
biraz suyu var diyorsanız eğer telaş etmeyiniz kaplarda soğumaya bırakıldığında donar ..eğer çok katı olmuşsa biraz kaynamış su ilave edebilirsiniz..
kaplara aldığınız aşurelerinizin üstüne ceviz,fındık,tarçın,nar taneleri serperek süsleyelim..
afiyetle yiyelim,
Allah kabul etsin ,sevgili arkadaşlarım..

Adsız dedi ki...

ben yedim harika olmus ellerine saglık

çimen dedi ki...

Hımmmm bende çok severim ama yapmayı değil yemeyi :))